Daskanje a.k.a. Snoubord | vol 2.

Snowboarding je jedan izuzetan osjećaj spoja sa prirodom koji se riječima ne može objasniti. Daska za snoubord je vaša barka ili magični ćilim na kojem ćete uz dosta sreće i poprilično umijeća ali i mnogo poštovanja prema prirodi i brdu ljubavi i pozitivne energije – bez kojih nema smisla uopšte kretati u sve ovo – jezditi niz brda i doline, litice i jendeke, kroz šume, preko žbunja i konačno kroz nebeske svodove.

Kako početi, odakle, gdje, kada? Ovo uputstvo mogu koristiti totalni početnici, mada ima dosta korisnog i za one koji su napravili neki manje ili više značajan pomak na dasci, a korisno je i za one koji misle da su profesionalci. Voziti mogu SVI, bez obzira na iskustvo na snijegu, godine, pol, snagu, na to da li ste skijali ili ne. Nije loše da ste fit, ali nije uslov. Kao uvod trebalo bi pogledati prethodni post o snoubordu sa ovog bloga, a topla preporuka je i čitanje kratke knjige Galeb Džonatan Livingston od Ričarda Baha, jer bez duhovnog nadahnuća ništa. Nije loše pogledati i neki video sa youtube-a, čisto da svi znamo o čemu pričamo.

E, da bismo stigli dovde – a nije teško – treba neke stvari raščlaniti.

O čemu se radi?

Generalno, vožnja snouborda se obavlja periodičnom vožnjom prsti-pete. To znači da “režete” brdo čas ivicom borda ispod prstiju, čas onom ispod peta. Stopala su fiksirana za bord vezovima u položaj manje-više normalan na dasku (ovo se podešava po želji bordera). Ivice borda su čelične i prilično oštre (redovno se održavaju – oštre) i tako upravljate skretanjem lijevo-desno, usporavanjem i ubrzavanjem i generalno balansiranjem tijela i spojem sa snijegom, nagibom brda i neravninama. Ako oštro urežete ivice u snijeg logično usporićete, a ako je daska skoro cijelom površinom na snijegu ubrzaćete. Takođe bićete brži što je daska više paralelna sa nagibom brda (jurite ravno nadolje), a sporiji što je daska više normalna na nagib brda (otklizavate na “zadnjoj” ivici).

Vaša pista može biti sređena ski staza nekog zimskog centra ali i netaknuta priroda pod snijegom – brdo na selu, šuma pod nagibom, trotoar strme ulice ili parking zgrade. Možete voziti gdje god ima snijega i nagiba, čak i ako je dubina snijega 2 metra. Nije na odmet napomenuti da su skijaši ovdje ograničeni.

Odjeća

Od odjeće umnogome zavisi da li će vam dan na snijegu biti rajski ili noćna mora. Generalno morate imati tih nekoliko stvari koje nekad bukvalno život znače.

Dobre pantalone su veoma bitne. Ako ste početnik mnogo vremena ćete provesti na zadnjici ili koljenima i ako vam pantalone propuste snijeg posle pola sata ostatak dana će vam biti prilično neprijatan. Dobre snoubord pantalone imaju na ovim mjestima ojačanja a cijelom površinom imaju jaku spoljašnju membranu pa su otporne na vremenske uslove kao što su hladnoća, snijeg i kiša ali i na cijepanje prilikom eventualnog klizanja i struganja niz led, stijene, korijenje kad vam apetiti za uzbuđenjem porastu. Sa unutrašnje strane bi valjalo da su obložene toplim i prijatnim mikrofiberom, a poželjno je da imaju i par otvora za ventilaciju, sa unutrašnje ili spoljašnje strane butine, kada vam bude prevruće. Kako jedne iste pantalone možete koristiti cijeli život, kupite najbolje. (Ja koristim iste Burton Tactic od 2004-te i fenomenalne su). Ako još niste sigurni da je snoubord za vas, pozajmite ih od prijatelja za početak, da ne ulazite u troškove.

Jakna je drugi najbitniji komad odjeće. Valjalo bi da kao i pantalone ima jaku membranu i da je otporna na snijeg, kišu, led i grabanje. Ventilacija ispod ramena je takođe veoma poželjna. Jakne od gore-tex materijala su idealne. Obavezno mora imati i dobru fiksnu kapuljaču sa jednostavim podešavanjem otvora jednom rukom, sve rajsferšluse sa zaštitom od vode i produženom tkaninom koji se lako mogu uhvatiti rukavicama, koje nekad nije ni najmanje prijatno skinuti jer u određenim uslovima ruka vam se može smrznuti za manje od minut dok dohvatite svoju omiljenu čokoladicu iz džepa.

Treća krucijalna stvar su dobre rukavice sa produženim ojačanjima na vrhovima prstiju. Ovi gumirani dodaci vam pomažu pri podešavanju plastičnih ili metalnih djelova vezova, tako da prsti trpe manju silu prilikom stavljanja i skidanja borda. Obično se sastoje od unutrašnjeg i spoljašnjeg para. Unutrašnji par je lagan, rastegljiv i obično od sintetike ili mikrofibera, kako bi vam ruke ostale ugrijane a spoljašnji par je od slične membrane kao i jakna i pantalone, kako bi sačuvao ruke od snijega ali i povreda. Gornji dio spoljašnjeg para rukavica bi valjalo da ima produžetak, kako bi jednim pokretom ruke stegli krajeve jakne unutra i na taj način ste totalno zaštićeni od upadanja snijega u rukavice i rukave, što je naročito značajno za vožnju u dubokom snijegu, koji vam ako uđe ispod opreme može za minut napraviti veoma neprijatnu poplavu, posebno ako je napolju -20 stepeni.

Kapa je naravno obavezna i ima nekoliko tipova. Ako je relativno toplo, možete koristiti standardnu kapu, vunenu ili sintetičku. Ako je hladnije vrijeme obavezna je balaklava (“čarapa za glavu” sa otvorom za oči) i ona može biti takođe vunena ili sintetička ali i od polara (lagani sintetički materijal nalik na ćebe). Prednost balaklave je što se može uvući ispod jakne u donje slojeve garderobe pa ima i ulogu šala.

Šal je takođe poželjno imati, ma kako da vam je dobra balaklava i vratni dio jakne. Sintetički ili vuneni – stvar je vašeg izbora (ja koristim vunu gdje god mogu jer volim).

Termalni veš je veoma bitan. Nije na odmet imati onaj dugih rukava i nogavica, a može biti od tanje ili deblje sintetike, zavisno od stepena hladnoće. On se još naziva i second skin (druga koža) jer je prvi sloj na tijelu koji dolazi u dodir s kožom. Takođe ga je poželjno nositi iz higijenskih razloga jer je lak za održavanje a pantalone za bord nije preporučljivo prati prečesto pa ni čistom vodom jer vremenom gube svojstvo nepromočivosti, zbog kojeg su vam i prijeko potrebne.

Možete nositi jedan ili dva para čarapa. To mogu biti specijalizovane čarape za snoubord, poprili;no debele ali super mekane sa ojačanjima na članku i prstima i steznikom na sredini stopala ili par tanke sintetičke + deblje vunene, po vašoj želji. Bitno je da noga dobro pasuje u cipeli i da nema mogućnost podizanja pete od uloška cipele, jer to pri vožnji može dovesti do povrede stopala zbog konstantnog napora.

Nastaviće se…

2 thoughts on “Daskanje a.k.a. Snoubord | vol 2.”

  1. predobar tekst, isto sve ovo radim i mislim i kapiram da imamo veoma slicna interesovanja, tako da sve razumijem. a ovakve stvari mogu skapirati samo pravi zaludjenici, samo oni su upoznati sa svim i najmanjim detaljima ovog prelijepog nacina rajda…samo rokaj pliz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *