stress

Kako dostići idealnu liniju i privući pravu osobu na 1 način?       

Svako od nas će, ujutru ili popodne uz kaficu, baciti pogled na net. Konkretno mislim o društvenim mrežama, vestima, online časopisima, pa gde nas odvede zanimljivost, interesovanje, dosada…

Ne mogu da ne primetim, tako kopajući godinama po raznoraznim tekstovima sajtova, naslove koji iskaču sa strane ili reklame. Doduše na reklame ne klikćem, ali pažnju mi privlače tekstovi tipičnih naslova kao što su:

  • rešite se sala sa stomaka sa samo dve kašicice dnevno
  • savršen recept za tanak struk, za 7 neverovatnih dana
  • 16 tajni srećne veze
  • ljubavni recepti slavnih u 5 lekcija
  • kako zavesti muškarca u 127 koraka
  • 10 načina da ga privučete svojim seksipilom…

Mogu ovako nabrajati do sutra. Eto počnimo od prvog i drugog sa spiska, ista je tema. Da li zaista žene ili muškarci, pitam se, čitaju i kupuju sastojke za ove recepte  verujući da će samo tim načinom, najlakšim, doći do željene linije?

Naravno, ne kažem da recimo limunska kiselina ili jabukovo sirće ne tope masne naslage ali pobogu – sedeti kod kuće ili na poslu, sa akcentom na SEDETI, nikakva limunska kiselina neće istopiti kalorije koje ste uneli tokom dana. Postoje vage koje, kad bosi stanete na metalni deo i propuste vam elektricitet kroz telo, mere puno parametara, od masti na telu, mišićne mase, odnosa težine i visine, mere i koliko kalorija ste uneli u organizam a neistrošene su. Ako je verovati tim proračunima, preko 1500 kalorija koje ostanu nepotrošene idu tamo gde ne bismo želeli, jel tako? Prirodna sredstva oralno uneta u organizam, dragi moji, neće vam pomoći, koliko će vam odmoći stolica na kojoj sedite.

Da pročešljamo druge dve teme. Ah ti ljubavni recepti! Da li zaista postoji 5, 10, 18 načina da privučete muškarca, zadržite zdrav odnos u vezi, raskinete lošu vezu, budete srećni u braku? Da li bismo se ograničili na određeni broj načina? Postoje univerzalne istine vezane za pametan flert, ali daleko su od ograničenog i tipičnog. Svi smo mi sebična bića, što je potpuno prirodno, a tu sebičnost volimo zvati individualnost.

Prema tome, svi ti načini pobrojani u popularnim časopisima, sajtovima itd se ne mogu primeniti na sve nas. A zašto? Zato što ne postoje ugrađeni sistemi prilagođavanja u svakome od nas pojedninačno, kao ni u suprotnom polu koga želimo za sebe. Zato mi je i nejasna količina sličnih naslova u sijaset izvora. Pretpostavljam da i ljudi koji ih sastavljaju, dele slično mišljenje sa mnom.

Kako ću se, pobogu, snaći u ovom moru međuljudskih odnosa, ako ne pročitam savet nekog slavnog poput recimo – Skarlet Johanson? Glumica je u nekom od intervjua izjavila da je prvenstvena ljubav prema samom sebi, i kako bi se uopšte mogla voleti druga osoba? Po njoj, to je recept za uspešnu vezu. Kao i gomila drugih tekstova na temu samoljublja, potvrda je gore pomenute individualnosti.

Ali, nije nam neophodno da pročitamo savet slavne osobe, kako bismo shvatili da kad smo nezadovoljni, vučemo u svoje nezadovoljstvo i druge osobe, naročito bliske.

Zato, povezujem obe teme – i trošenje kalorija i ljubav. Ustajte sa svojih stolica, sem kad čitate jer to je intelektualna gimnastika podjednako neophodna za zdrav život i hvatajte se u koštac sa jogom, fitnesom, teretanom, tibetancima, biciklom, limunom, djumbirom, medom i videćete rezultate, naći ćete i zadržati onog pravog.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *