budzak.me

Nema veze, zezamo se

Evo radimo, trudimo se. Bitno je da se trudimo. Danas ovo sjutra ono. Nema veze – sve je napredak, koliko god, dokle god i ma na koju stranu – samo disperzivno učenje i obrazovanje, nikad pravolinijsko. Nekad po najsunčanijem danu, nekad kroz kišu i blato.

Svakako, svaki dan traje isto, zezali se ili trpjeli, uživali ili se mučili. A i bitno je podesiti se na duge staze…

Sve to što je sada tu možda nije bilo prije 5 minuta, a možda je bilo oduvijek ali neće biti za 5? Istorija postoji kroz djela i umjetnost, budućnost je totalna neopipljiva mentalna projekcija i to za svaku osobu svoja. A ima nas 7 milijardi, koliko li.

Šta mi tu možemo? Ne previše. Ima i ta opcija da se nečim zamlaćujemo i kuliramo, ok. Ali, ono što – uz malo softverskih podešavanja – bismo baš i mogli, jeste da se ubacimo u SADA. To je, obrni-okreni, jedino što realno možemo neposredno da mijenjamo.

I pažnja i energija usmjerene na sadašnji trenutak su jedine totalno iskorišćene, produktivne. Sve patnje mozga i razbijanje glave oko prošlosti, kao i vizije i slike “budućnosti” su uglavnom beskorisne. A i – zašto bih propuštao OVAJ trenutak? Je li vrijednije djelanje ili iracionalno pasivno sanjarenje?

Što kaže Džim Keri, “pas koji će da te ugrize u tvojim mislima izgleda mnogo strašnije od realnog psa koji će (kao) da te ugrize.”

Ne znam šta sam htio da kažem današnjom pričom, očigledno i ona ima disperzivan kvalitet i poente, ako ih kao ima. “Uglavnom, ne može da škodi – a čim ne škodi znači da koristi.”

Peace.

PS: Svaki dan je odličan dan za sasvim novi softver, razum, logiku, početak, život.

7 thoughts on “Nema veze, zezamo se”

  1. odlican film, odlican glumac, podseti me na sav taj neki drugaciji i bolji kvalitet, drasticno bolji. sad je tresh i shund sve preuzeo 🙁

    samo napred!

  2. zao mi je glumca ali on je odraz jednog drustva kakvog vise nema! a i sto cemo, tu smo dje smo i to nam je sto nam je. carpe diem – seize the day – iskoristi dan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *