BUDZAK.ME

O čemu bih mogao sada da vam pišem?

O čemu bih mogao sada da vam pišem? A da biste vi čitali. I ko ste vi uopšte? Univerzum? Ha ha. Ali stvarno, ne želim se obraćati nikom ispod poklonika  i očekivalaca Univerzuma himself. Jer kako inače da odlučimo gdje je granica? Između dobra i zla, razuma i imaginacije. Valjanog i banalnog? 

Život je more

Uuu, krupne riječi. Bu-hu-hu. Čemu inače sve te nazovi emocije koje su produkt čistog Ega. Taj recimo gospodin se tako ušunja i pobrka sve, kabadahija i neurotičar. Ko ga šiša. Folirant školski. Neka se namazao forama bjelosvjetskim, pratimo ga non-stop, tu je na puškomet, provaljen je. Ajd’ polako. Presmiješan si, spodobo.

A mašta divlja. Oće sve, sad i odma, nema vremena za bolju budućnost, čovječe ti si mlad. Sloboda ili ništa, ha, ma je li. Da, ali dođi juče. Spor si, brale. Ima toliko toga za uraditi. I za presložiti, usput. Da je lako, svi bi tako. Zdiscilinuj se. Nemoj da si malodušan.

Dosadni ljudi su užasni

Svakoga dana, u svakom pogledu, sve više napredujem. Banja. Naprijed je relativan pojam, ali vjera čvrsta i srce junačko jesu pomoć. Pozitivni mentalni pristup je tu kao prethodnica svega.

I tako dan za danom, pred kockastim ekranom. Peace.

photo: Pavle Ćalasan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *