budzak.me blog

Pored puta

Nepredviđene okolnosti prate nas na svakom koraku, vrebaju pod pretnjom svog dešavanja ili pak preskakanja ulaska u naš domen, ukoliko ih izborima ne sprečimo. Otvorenost uma može pomoći da otkrijemo njihove čari.

Ukoliko smo zatvoreni i negativni, skloni sami sebi, učaureni u sopstvena prerazmišljavanja, postoji velika šansa da izbegnemo pozitivnost nepredviđenog i njegov upliv u naš život, koliko god sitan i neprimetan bio. Izgubićeš tu lepotu, ako ne umeš da prepoznaš tih zov pozitivnog koji ti se na svoj način nameće.

Nepredviđene okolnosti mogu biti i negativne, ali one svoje znake ne prikazuju, one se samo dese, nenajavljene, bez truda da se ogreznu u tvoj život.

Izbori koje donosimo ključ su mogućnosti ili zatvaranja istih

I to ne samo oni ozbiljni životni izbori, već i svakodnevni ili povremeni, kao što su izbori destinacije putovanja ili odlaska kod prijatelja u drugi grad, do izbora odlaska na svirku koja vam se možda i ne čini u početku dovoljno zanimljivom. Različite životne energije i spoj istih, donose mogućnosti dešavanja upravo tih nepredviđenih okolnosti koje vam možda ulepšaju, možda samo malo promene ili oplemene životnu percepciju.

Treba imati dovoljno širok vidokrug, a opet i hrabrost prihrliti nečemu što ti se tiho i neprimetno prikrada i prihvatiti rizik nepredvidivosti. Nije svako spreman na to. Ne primećuje svako jednostavnost koja mu čini život, iako ta ista jednostavnost nosi sa sobom gomilu različitosti koju treba prepoznati i filtrirati ono što može značiti pozitivnu promenu.

Primarni osećaj koji ti se prikrade u tim situacijama obično je ispravan

Ako imaš dovoljno volje i energije da mu se posvetiš, možda se ta nepredviđena okolnost i desi, u svom punom sjaju i oboji ti život i promeni percepciju na način na koji ne očekuješ, a ako je ne prepoznaš, umrećeš u neznanju da se to nešto lepo nekada ipak moglo desiti.

Photo: Pavle Ćalasan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *