budzak.me blog

Tuš kao meditacija i reset

Mnogi tuš povezuju uglavnom sa održavanjem lične higijene, obavezom ili tako nečim dosadnim. Ne – tuširanje je čista meditacija. Higijena i završena “obaveza” su side effects. Bonus, gratis, dobit, kako volite. A sam proces uživanja dok glavu i/ili leđa masira mlaz tople vode je čist reset.

JUTRO – Budite se, još sanjate na putu do kupatila i uranjate u mlaz tople vode. Prvi minut se ne dešava u glavi ništa. Tijelo previše uživa da bi procesiralo ikakve info. Ipak imamo BIOS sisara prije sveg naknadnog firmvera i softvera. Onda počinje da se dešava (boot): “Aha – ponedeljak. Taj i taj datum. Ček da razmislim šta sam ono danas uplanirao. Aha – to i to. Banja.” Dan počinje lagano i bez presije.

PODNE – Upadate u stan na pauzi od posla. Imate 15-ak minuta. Pravac tuš. Taj reset od par minuta će vas kad izletite u nove dnevne pohode toliko rasteretiti i rastresti da nećete znati je li isti dan ili je glanc novi počeo. Vama će definitivno biti novi. Niko ostale ne sputava da urade isto (umjesto npr. 6 cigara i 2 kafe, prim. aut.).

“Đavo ti brani”, kaže jedan drugar (da uradiš šta god)

KAD GOD – Pod stresom ste, glava vam bruji od planova, ideja, misli. Možda vas je i neko napučio oko neke gluposti i ako nešto ne preduzmete pući ćete. Tuš. Glavu obavezno pod vodu. Masaža kapljicama vode je vrlo fina. Ko umije da cijeni. Mir, meditacija i reset glave.

Imate malo više vremena – super. Pranje zuba pod tušem. Željećete da to traje 10 minuta. Imate još vremena – brijanje. Kupatilo već postaje sauna. Imate masu vremena? Napunite kadu i zavalite se u nju a la Big Lebovski i iskulirajte sa sobom sat-dva. Svijeća – može. Masaža stopala – ah. Ommm – unutrašnja masaža vibracijom glasa – vanzemaljski. Kupatilo je žešće akustično.

Ne mora sve uvijek biti vatromet da bi bilo vatromet

VEČE – Pred odlazak u krevet – za bezbrižan završetak uspješnog dana (uspješan-neuspješan prošao je baj baj pa sjutra eventualno pametnije) – pogađate – opet tuš. Utonućete u snove bez presije od tog dana, sa mislima daleko iza vas i jastuk će biti savršen nastavak vaše jedne i jedinstvene sage. Fini mirni snovi skoro pa zagarantovani. Luda glava čitave noći se odlaže za neki sledeći put.

I tako dan za danom. Pred naravno kockastim ekranom. Kad će da rade okrugle, ovalne, nepravilne, custom – prošlo je toliko vremena a tehnologija napreduje… S druge strane neke stvari kao što je trombon su već savršene i promjene su ni pod razno. Peace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *