spark.me budyak.me

Zašto želim da (opet) prisustvujem Spark.Me konferenciji?

Spark.me je jedna od najvećih tehnološko-poslovnih konferencija u Jugoistočnoj Evropi. Razvija se i raste od 2013. godine, organizator je tim profesionalaca koji su krajnje precizni i entuzijastični, a boravak na prošlogodišnjoj me je bezrezervno ubijedio da među prvima kupim kartu za ovogodišnje izdanje 28 – 29. Maja. A kakvo će to tek izdanje biti!

Konferencija se tradicionalno održava u sunčanoj Budvi, tok događaja na konferenciji je krajnje opušten, sa idealnim tajmingom i preciznošću – raj za ljude koji nikako i nikada ne trpe kašnjenje i prenatrpanost u rasporedu. Sve je vrlo fino upakovano u veoma modernoj multimedijalnoj sali koja odaje utisak neke svemirske kapsule, tako da su svi na zajedničkom putovanju kroz vrijeme, prostor i između.

Atmosfera je maksimalno kreativna i uslovi za učenje novih fascinantnih stvari kojima ćete na kraju dana a i vrlo vjerovatno minimum par mjeseci zaokupiti vaš mozak su idealni. Energija je krajnje ljepljiva i ko ne izađe sa bar pet novih briljantnih ideja koje bi mogao odmah početi da sprovodi u djelo i drastično promijeni svoj život na bolje definitivno treba da razmotri upgrade svog softvera na neku noviju verziju.

Organizator bira i najavljuje nove predavače veoma pažljivo (neke od njih “pecaju” i godinama!) a dovoljno je pomenuti da su neki od već sada najavljenih glavna zvjerka sa idealnim njuhom za startape direkt iz Silikonske doline – Marvin Liao, zatim Annie Machon – agent britanske MI5 90-ih koja je potom odlučila da bude glavni zviždač o kriminalu u agencijama za špijunažu; tu su još i Jon Bradford – direktor agencije Techstars iz Londona koja važi za globalni startap ekosistem, pa Danica Kombol iz agencije Everywhere iz Atlante koja je veoma entuzijastična da podijeli svoje 20-godišnje iskustvo u komunikologiji, produkciji i marketingu i navede vas na stabilan put da postanete savršen PR i social media master.

Prošle godine su nezaboravni predavači bili idejni tvorac Pirate Bay-a nevjerovatni Peter Sunde sa svojim “Fuck off Hollywood” vidjenjem stvari o copyright-u, harizmatična-da-pucaju-zidovi Tine Thygesen koja kad je brending u pitanju ništa ne uzima zdravo za gotovo već je krajnje analitična i sve preispituje do detalja (štikle u stvari prodaju seks, Island i Bahami prodaju vrijeme itd.), najpoznatiji raznosač pica Ramon de Leon koji je okrenuo naglavačke user experience pristup u svim domenima poslovanja i tako sloganom “30 minutes or free” drastično promovisao brend Domino’s Pizza, kao i mnogi drugi koji su dijelili mnoge poslovne ali i životne mudrosti iz svog bogatog i krajnje nesvakidašnjeg iskustva.

Na Spark.me konferenciji imate direktan pristup do ljudi koji su na svoj način uspjeli u životu i žele svoju tajnu podijeliti sa vama. Svaki od njih ima svoje specijalne sastojke i recepte i upoznali su ih iz prve ruke, ne iz knjiga, priručnika za ovo ili ono i slično. A kad kažem direktan pristup mislim na to da u svakom trenutku, na nekoj od bezbroj sunčanih pauza za kafu između predavanja a tik uz morski povjetarac koji budi i one najuspavanije djelove mozga možete krajnje opušteno pitati bilo koga od predavača sve što vam padne na pamet, čak je i poželjno!

Pritom, mnogi od njih su radili spektakularne stvari, npr. ćaskali sa predsjednikom Sjeverne Koreje, borili se sa siromaštvom u Južnoj Americi ili pomagali zaraženima od ebole u Africi. Rijetko ko na Spark.me je regularni “square guy” – naprotiv, svi imaju sjajan personaliti i pucaju od iskustva i plana za još! (Naravno, kao i svuda, tu i tamo se naleti na nekog dosadnog mediokriteta.)

Svi su tu radi vas, da bi u vama probudili onaj okidački impuls koji će vas usmjeriti ka nekom cilju (ideji -> startapu -> kompaniji) koji će učiniti da svima zbog toga svakodnevnica bude ugodnija i ispunjenija

Možda je još vrijedno i pomenuti – o da definitivno je vrijedno pomenuti da u pauzama između predavanja možete prošetati kilometre jedne od najljepših plaža Jadranskog mora i izležavati se na suncu dok mozak procesuira sve informacije od prethodnih inputa, a stomak se pozabavi idealnom mediteranskom hranom koju vam je organizator takođe priredio.

A u večeri između dva dana predavanja neizostavan je i koktel na otvorenom bazenu na kom opušteno uz šampanjac možete prodiskutovati sa nekim o svojoj ili njihovoj ideji, ili o nečemu sasvim trećem što će vam se “otvoriti” u glavi od veoma jakog energetskog polja cijelog događaja.

Dakle, u ponudi imate:

  • sjajne predavače – ljude koji su uspjeli u karijeri
  • direktan kontakt sa bilo kim od njih o svemu
  • veoma produktivnu radnu i kreativnu atmosferu
  • saznanje mnogo toga o mnogo čemu
  • sunce, more, plažu, hranu, kafu
  • punjenje kreativnih baterija do maksimuma

Uložite vrijeme i energiju u svoje znanje. Edukujte se.
Vidimo se na Sparku!

7 thoughts on “Zašto želim da (opet) prisustvujem Spark.Me konferenciji?”

  1. Bila sam jednom na Sparku i bilo je mnogo mocno, moze se porediti sa “svjetskim” web dogadjajima u Silikonskoj dolini, Berlinu itd. Go Spark.ME!

  2. DOBRA JE KONFERENCIJA I NA SJAJNOM MJESTU! more plaza i geekovi! samo kad bi bilo manje life coach smaracha a malo vishe strucnjaka bilo bi jos bolje!

  3. SPARK.ME je ubitacna konferencija, svi koji predaju su uglavnom postigli nesto veliko u zivotu i te ljude treba cuti. jedino je zajebano sto je tik uz plazu, i za svako predavanje ce vas gristi savjest sto niste na istoj 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *